Fernisering Otto Poulsen

Otto Poulsen udstilling i Pinakoteket i Skagen Kunsthal i Påsken 2018

Otto Poulsen er en markant og meget synlig del af halvfjerdsernes og firsernes kunstliv. Hans ting var i årtier nærmest en fast bestanddel på de store censurerede udstillinger. Vi var mange kunstnere, der mødte dette fænomen med en stor måbende interesse. Hans værker kan ses som en form for fundamentalt maleri. Hans mængder af træmænd udfordrede skulpturbegrebet, og var udtryk for en grundlæggende i tone, der ikke lignede meget andet i dansk kunst.

Vi var optaget af hans malerier, hans tegninger, hans træmænd, hans broderier. Vi blev en loge af kunstnere med vidt forskelligt kunstnerisk observans, der havde det her til fælles.

Knud Pedersen skrev og fik udgivet en bog med Poulsens tekster og Stig Krabbe Barfoed skabte en film om denne helt originale figur. Filmen blev senere vist i fjernsynet engang i slutningen af firserne.

I foråret 2018 kan Skagen Kunsthal udstille Bodil Riskærs’ samling af Otto Poulsens malerier. Der er tale om mere end 50 malerier og det er antageligvis den største samling af Otto Poulsens malerier der findes.

Der er allerede mere end 30 værker af Otto Poulsen i Pinakoteket i Skagen Kunsthal. Det er mest grafik og mindre skulpturer, hvorimod Bodil Riskærs samling indeholder centrale og vægtige værker af Otto Poulsen. Der har efter sigende aldrig været en stor opsamlende udstilling med Otto Poulsens værker (Malerier, træmænd, tegninger, tryk, frimærker og broderier).

 

Læs anmeldelsen af portrætbogen om Otto Poulsen:

 

Lise Buurgård: "Otto Poulsen - mellem naivisme og outsiderkunst". Hrymfaxe 2006.

 

Skagen Kunsthal

Pinakoteket i Skagen Kunsthal er et kunstnerstyret kunstmuseum. En både gammel og nyformulerende måde at drive kunstmuseum på, hvor det er indhold, som er i centrum.

Vi slog dørene op i sommeren 2016 og holdt påske- og sommerudstillinger i 2017. Derudover har Pinakoteket været åben på anfordring.

I påsken 2018 vil Pinakoteket vokse og dække mere end 5 store sale med mellem 6 -700 værker af mere end 200 forskellige kunstnere.

I ophængningen ses allerede over 160 værker af kunstnere fra Aksel Jørgensens skole. I løbet af vinteren er denne samling tilgået et stort maleri og fire raderinger af Nikolaj Nielsen. Ydermere er der tilføjet til påskens udstilling en række plakater af bl.a. Asger Jorn, Dan Sterup Hansen, Richardt Winther og Herman Stilling.

Desuden vil en række bogarbejder (Bl.a. "Svig og List”, Jens Petersens "Hjerter" og "Nordens Guder") af Aksel Jørgensen være pakket ud. De supplerer den række af tegninger, malerier og grafiske arbejder af Aksel Jørgensen, der allerede kan ses i Pinakoteket.

Vibeke Mencke Nielsen

En anden nyhed er 25 raderinger af Vibeke Mencke Nielsen, der er en lyrisk nærmest impressionistisk billedkunstner. I sammenhæng med hendes værker ses arbejder af Søren Hjorth Nielsen, Holger J. Jensen og Erling Frederiksen, der hver for sig har været lærere i begyndelsen af Vibeke Mencke karriere. Vibeke Mencke Nielsen er den første kvindelige kunstner, der blev professor ved et Dansk Kunstakademi.

Fernisering

Der vil være fernisering på udstillingen med Otto Poulsens værker lørdag 17 marts klokken 16.

Herefter vil udstillingen være åbent om søndag den 18. marts, weekenden 24. - 25. marts, og hver dag fra Skærtorsdag 29. marts og frem til og med mandag den 2. april. Alle dage åbent 13-18.

Der udover er der normalt åbent i Skagen Kunsthal, som vinden blæser og når flaget er hejst. Eller på anfordring 24222102 / 98842402 eller email: gormspaabaek@mail.dk

 

Ferniseringen er gratis men andre dage koster det 100 kr.

Der er altid gratis adgang for billedkunstnere, børn og sælgere af "Hus forbi".