Fernisering 2024

Sommerudstillingen 2024


Skagen Kunsthal er et kunstnerstyret kunstmuseum. Et pinakotek, der lever i mit værksted på havnen i Skagen.


Fokus er fortrængninger. Eksempelvis består pinakoteket af en stor samling af kvindelige kunstnere,spændende fra Johanne Krebs og Vilhelmina Bang til unge kvindelige kunstnere som som Apolonia Sokol, Hanna Holgaard og Nalina Prinz.


Et andet tyngdepunkt er Outsidere som Anton Laier, Otto Poulsen, Hildebrant fra Hjørring plus Rav Larsen og Gunner Christensen fra Skagen. Store dele af kunsthallens samling af outsider kunstnere vil til November være udlånt til Janus samlingen, Vest Jyllands Kunstmuseum i Tistrup, der nu er en del af Vardemuseerne. Her er man igang med at forberede en udstilling af Outsider kunstnere og låner i den forbindelse en lang række værker fra Skagen Kunsthal.


Andre tematiske fokusområder er den store samling af Aksel Jørgensen og denne elever samt kunstnere fra den Frie kunstnerskole, der der blev det miljø, hvor den Frie udstilling voksede ud af.


I Kunsthallen er der ligeledes en omfattende samling af avantgardekunst, hvor man blandt andre finder værker af Mogens Otto Nielsen, Carsten Schmidt Olsen, Erik Liljenberg, Jes Brinch og Susan Hinnum. Bladtegnere fra Frankrig i 1800-tallet frem til dagens Roald Als er et andet tyngdepunkt i sommerudstillingen.


Kunsthallens borde og gulv vil hen over sommeren være opfyldt med mine egne ting, og disse ting er til salg. Derfor kommer kunsthallen i sommeren 2024 til at fungere som en markedsplads hvor mine værker er til salg, og det er fri og gratis adgang.