Laier

Anton Laier i Skagen Kunsthals sommerudstilling


Årets sommerudstilling viser 40 arbejder af Anton Laier. Her er mere information om Anton Laier 


I 1970 var Laiers grisemonument med på Louisiannas udstilling om Outsider kunst. Senere, i 1995 var Laiers skulpturer med i en udstilling på Statens Museums for Kunst, hvor man fejrede 50 året for befrielsen. Ligeledes i 1995 var størstededelen af Laiers værk udstillet på Nordjyllands Kunstmuseum. Kruxifikset og Judas blev igen vist i 1999 på det daværende Aarhus Kunstmuseums store temaudstilling med skandaler i dansk kunst.


De store monumenter og hundredvis af Laiers andre skulpturer kan ses i huset i Hjallerup. Formidligen af Laiers værk bliver stadigt båret af frivillige og andre billedkunstnere. Sådan har det været siden forfatteren Kaj Munk så Laiers skulpturer i 1938. Selvom arbejdermuseet i København sidste år overtog de 2 portrætter af Stauning ( i henholdsvis cement og ler) kan hans værk ikke ses på de kunsthistoriske museer. Derfor giver det mening, at vise 28 malerier og 12 skulpturer af Anton Laier i Skagen kunsthal. Hvor det er et formål at skabe adgang til den slags parallelle spor, der ikke kan ses, i de gængse formidlingsstrukturer idag.


Laiers værker kan ses i sammenhæng med andre folklorekunstnere i Pinakoteket herunder Rav Larsen fra Skagen, Kristian Hildebrandt fra Hjørring, Gunnar Christensen, Otto Poulsen fra Næstved og Marinus Rasmussen fra Vejle.