Otto Poulsen

OTTO POULSEN


Otto Poulsen er en markant og meget synlig del af halvfjerdsernes og firsernes kunstliv. Hans ting var i årtier nærmest en fast bestanddel på de store censurerede udstillinger. Vi var mange kunstnere, der mødte dette fænomen med en stor måbende interesse.  Hans værker kan ses som en form for fundamentalt maleri. Hans mængder af træmænd udfordrede skulpturbegrebet, og var udtryk for en grundlæggende i tone, der ikke lignede meget andet i dansk kunst. 


Vi var optaget af hans malerier, hans tegninger, hans træmænd, hans broderier. Vi blev en loge af kunstnere med vidt forskelligt kunstnerisk observans, der havde det her til fælles.


Knud Pedersen skrev og fik udgivet en bog med Poulsens tekster og Stig Krabbe Barfoed skabte en film om denne helt originale figur. Filmen blev senere vist i fjernsynet engang i slutningen af firserne.


I foråret 2018 har Skagen Kunsthal en udstilling af Bodil Riskærs’ samling af Otto Poulsens malerier. Der er tale om mere end 50 malerier og det er antageligvis den største samling af Otto Poulsens malerier der findes.

Der er allerede mere end 30 værker af Otto Poulsen i Pinakoteket i Skagen Kunsthal. Det er mest grafik og mindre skulpturer, hvorimod Bodil Riskærs samling indeholder centrale og vægtige værker af Otto Poulsen. Der har efter sigende aldrig været en stor opsamlende udstilling med Otto Poulsens værker (Malerier, træmænd, tegninger, tryk, frimærker og broderier).


Læs anmeldelsen af portrætbogen om Otto Poulsen:


Lise Buurgård: "Otto Poulsen - mellem naivisme og outsiderkunst". Hrymfaxe 2006.


De første 12 rækker fotos herunder er taget af Bent Jakobsen © Alt indhold er ophavsretligt beskyttet.

De nederste 5 rækker er med fotos af Gorm Spaabæk.