sommer2019

Sommerudstillingen 2019


Udstillingen er åben hver dag 10 - 13 og 16 - 19

Der er en entre på 75 kroner at se udstillingen.

Der er gratis adgang for børn, billedkunstnere og sælgere af " Hus Forbi "

Sidste dag er søndag den 18. august 2019.For anden sommer i træk har jeg ryddet mit eget ( Jeg billedkunstner og udstillingen foregår i mit værksted ) til side, og viser et Pinakotek, en billedsamling, en installation med andre kunstnere der her fungerer i en kontrastfyldt og diskuterende form …..Et Og dog museum om man vil.


Her kan ses mere end 800 værker af 250+ forskellige kunstnere. I meget forskellige medier såsom lakplader, tegning, avis / aviskarikaturer, maleri, kaffekander, børnebilledbøger samt et møbelsæt af Thorvald Bindesbøll. 


Omkring en tredjedel af ophængningen er ny og hængt om. Blandt det nye er 4 malerier, 10 tegninger og en kop i sølv af billedkunstneren Johan Rohde. Rohde var medstifter og dynamo ved stiftelsen af den Frie Udstilling i 1891. En nysgerrig sjæl der opsøgte og formidlede det nye ( i den tid ). Hertil kommer en række værker der stammer fra Johan Rohdes studiesamling. Det drejer sig om 14 raderinger af Jacques Callot. En tegning af Nicolai Abildgaard og en Radering af Max Klinger.


Nu er der 61 arbejder af Anton Laier i ophængningen. Samlingen med Anton Laiers værker er forøget med 21 malerier og en skulptur. Skulpturen er Laiers portræt i ler af Grundtvig herunder, der vil kunne ses sommeren over. Ligesom der er en række af Laiers religiøse malerier.


Af Helge Bertram der er født og opvokset i Aalborg og senere blev rektor for Kunstakademiet ses 4 malerier og 11 raderinger …Et eksempel er raderingen fra 1941 og frem til hans klangfigurer fra 1986, der er noget af det sidste han nåede at lave.


Af Aksel Jørgensens er der mere end 20 arbejder i maleri, træsnit, raderinger, maleri og tegninger. Skagen Kunsthal har overtaget en stor samling af tegninger og raderinger af Povl Christensen. Alene i tegninger og raderinger er der mere end 140 arbejder af PC og med træsnit og bogarbejder ( der allerede var i min studiesamling ) bliver det mere end 200 arbejder af PC i sommerens ophængning.

Og 14 papirsposer med træsnit af gadebørn fra Nairobi, der i ophængningen er sat sammen med en monotypi af Aksel Jørgensen ( Der også er træsnit ). Og bl.a nye arbejder af Arthur Købke, Frans Schwartz, Jens Birkholm, Malthe Engelsted, J.F Willumsen og Olivia Holm Møller.


Udenpå kunsthallens bygning findes Skagen Museum for Moderne Kunst. Det er 2 unge kvindelige kunstnere som hedder Mine Neumann og Nina Jørgensen, der har påtaget sig, at skabe levende kunst uden på bygningen ( posters 170 x 340 centimeter ). Læs mere om konceptet SMMK og de deltagende kunstnere.


Venlig Hilsen,


Gorm Spaabæk


Alle fotos herunder er taget af billedkunstneren Aske Dam.